Dorpsplan Blog

Op het blog vind je een keur van initiatieven en ideeën van inwoners en organisaties; rijp en groen; gerelateerd aan het onderwerp van het dorpsplan. Dit kan val alles zijn, onderzoeken, opinie, filmpjes en bijdragen. Dat betekent niet dat we het ook gaan uitvoeren, maar wel dat we iets hebben om over te praten! Wil je ook iets aanleveren of bijdragen? Dat kan! Stuur dan een berichtje aan Annabel via gangmaker@annna.nl .


De werkgroepen op 27 september

Naar aanleiding van de bijeenkomst op 6 september zijn een aantal actiegroepen gevormd waar je bij aan kan sluiten op 27 september:

Lees meer

Toekenning Stimuleringsfonds Creatieve Industrie


Dankzij een brede samenwerking van Wijk aan Zeese organisaties hebben we een voucher van het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie toegekend gekregen! We zijn supertrots en worden hiermee onderdeel van het programma " Vitale Steden en Dorpen " van dit landelijke fonds. Het samenwerkingsverband bestaat uit de Dorpsraad, Heliomare, Stichting Dorpshuis, de Hartekamp Groep, SaWaZ, de Participatieraad, de werkgroep Dorpsplan en de gemeente Beverwijk. Nu we met het proces van start gaan kunnen alle geïnteresseerde organisaties en inwoners van Wijk aan Zee aansluiten via het Dorpsplan Wijk aan Zee.

Ontwerpbureau Space&Matter gaat vanaf september verschillende scenario's voor de toekomst van accommodaties in Wijk aan Zee in beeld brengen. De opdracht vanuit het Dorpsplan is om te schetsen aan scenario's voor het dorp waarin jong en oud méé kunnen blijven doen. Levensloopbestendig en inclusief dus. Waarbij voorzieningen voor het dorp behouden blijven, dichtbij voor wie dat nodig heeft. Waarin ruimte wordt gemaakt voor de gemeenschap. En ruimte voor wonen beschikbaar zou kunnen komen. Nu is het moment om daarover na te denken: verschillende organisaties willen of moeten op korte of middellange termijn met hun gebouwen aan de slag.

Lees meer

Buurtgroen in de Tappenbeckstraat

Op de kruising van de Tappenbeckstraat en de Relweg, vlak bij pizzeria Tarantella, ligt een stukje gras van de gemeente met een hek er omheen. Er stond altijd een bankje, en er waren een paar speeltoestellen, maar die gingen helaas één voor één stuk. Behalve door zoenende stelletjes of giechelende meiden midden in de nacht, werd het veldje niet meer veel gebruikt. Tot Miep de Wildt en haar buren het stukje gemeentegrond adopteren voor het project buurtgroen.

Lees meer

BV Wijk aan Zee

Stilzitten is niet Ella's ding. In de lockdown is ze één van haar ideeën verder gaan ontwikkelen; de BV Wijk aan Zee. Waarom een BV? Ella zegt: "Als we ons richten op zaken die onbetwistbaar goed zijn voor alle Wijk aan Zeeërs, dan kunnen we zo veel bereiken! Door ons samen voor een doel in te zetten, zoals een bedrijf dat doet, concentreren we alle inzet op iets goeds."

Lees meer

Gangmaker voor een nog leuker Wijk aan Zee

Lees meer

Dorpshuis Wijk aan Zee – Op weg naar de toekomst

Een bijdrage aan de voortgang van het dorpsplan door het bestuur van de Stichting Dorpshuis Wijk aan Zee


Lees meer

Duurzaamheid bij SV Wijk aan Zee

- Door Niels Veen

Eind 2019 is het bestuur van SV Wijk aan Zee (handbal en voetbal) geïnterviewd ten behoeve van het toen nog op te stellen Dorpsplan. Welke rol kunnen en willen zij spelen in de nabije toekomst maar ook over 10 of 20 jaar.

Lees meer

Skatepark in Wijk aan Zee?

Ik ben Siep, ik ben tien jaar en zou super graag een skatebaan willen in Wijk aan Zee zodat ik met m’n vrienden kan skaten en we kunnen oefenen op onze skills en plezier maken!! Oh en dit is wat mijn moeder er nog van vindt :)

Lees meer