Dorpsplan Blog

Op het blog vind je een keur van initiatieven en idee├źn van inwoners en organisaties; rijp en groen; gerelateerd aan het onderwerp van het dorpsplan. Dit kan val alles zijn, onderzoeken, opinie, filmpjes en bijdragen. Dat betekent niet dat we het ook gaan uitvoeren, maar wel dat we iets hebben om over te praten! Wil je ook iets aanleveren of bijdragen? Dat kan! Stuur dan een berichtje aan Annabel via gangmaker@annna.nl .


Duurzaamheid bij SV Wijk aan Zee

Al snel liet men blijken dat s.v. Wijk aan Zee een rol voor zichzelf ziet weggelegd in het aanbieden van mogelijkheden voor een gezonde leefstijl. Niet alleen voor de jeugd en een paar teams met volwassenen maar ook voor de ouderen in Wijk aan Zee. Bewegen en ontmoeten voor ouderen in het clubhuis zou de normaalste zaak moeten worden. Echter, dan moet het clubhuis wel voldoen. En daar wringt de schoen. Er staan een aantal grote uitgaven voor de deur (dak, isolatie). Daar is uiteraard geld voor nodig. En dat in coronatijden waarin clubhuizen dicht zijn en er dus een belangrijke inkomstenbron wegvalt.

s.v Wijk aan Zee had overigens wel idee├źn hoe de verenigingskosten omlaag kon brengen. LED lampen om de trainingsvelden te verlichten zou de energierekening aanzienlijk moeten doen dalen. Zodoende werd de adviseur sportvastgoed van de gemeente ingezet om de mogelijkheden te onderzoeken. Al snel bleek dat LED verlichting niet de grote cashcow was waar men op hoopte. Het aantal branduren van de lampen was nu eenmaal te laag om echt een verschil te maken.

Na nieuw overleg tussen s.v. Wijk aan Zee en de gemeente wordt nu onderzocht of het plaatsen van zonnepanelen wel een verschil kan maken voor de vereniging. Mocht dit het geval zijn dan zullen de plannen in 2021 uitgevoerd worden.