Dorpsplan Blog

Op het blog vind je een keur van initiatieven en ideeën van inwoners en organisaties; rijp en groen; gerelateerd aan het onderwerp van het dorpsplan. Dit kan val alles zijn, onderzoeken, opinie, filmpjes en bijdragen. Dat betekent niet dat we het ook gaan uitvoeren, maar wel dat we iets hebben om over te praten! Wil je ook iets aanleveren of bijdragen? Dat kan! Stuur dan een berichtje aan Annabel via gangmaker@annna.nl .


De werkgroepen op 27 september


  1. Dorpshuis als huiskamer

Het Dorpshuis is de huiskamer van het dorp. Wij zijn volop bezig om dit uit te breiden. Zo is er sinds kort een vrijwilligerspunt, zijn er steeds meer activiteiten voor ouderen en jongeren en wordt er bijvoorbeeld gewerkt aan een leestafel in het café.

Het dorpshuis is ook de plek waar mensen met elkaar in contact komen, waar je een sociale activiteit kan organiseren, waar je vrijwilligerswerk kan doen. Daarvoor hebben zij nu het plan om de hulp in te roepen van SWB. Het plan bestaat onder andere uit een communitybuilder in het Dorpshuis helpt om bekend te maken wat het dorpshuis doet, om vrijwilligers te vinden en in te schakelen, om organisaties en initiatieven aan elkaar te koppelen en om bewoners zich welkom te laten voelen. Het Dorpshuis is de plek waar bewoners en organisaties uit het dorp op een laagdrempelige manier binnen kunnen lopen en een activiteit of bijeenkomst kunnen organiseren.

  • Hoe kunnen we dit samen mogelijk maken?


  1. Vrijwilligersplatform Wijk aan Zee

Er zijn verschillende thematafels op de dorpsbijeenkomst van 6 september geweest die aandacht hebben besteed aan dit thema. Verenigingen en organisaties zoeken vrijwilligers, inwoners zoeken verbinding met verenigingen en organisaties. Het is niet altijd duidelijk waar je wat kan vinden, vooral niet als nieuwe inwoner. Er is veel informatie, er zijn al veel websites. Ook de Jutter, de Tip, de Moriaan en SaWaZ willen aan informatievoorziening doen. Moet er een welkomstpakket komen voor nieuwe Wijk aan Zeeërs? En de veel genoemde vrijwilligersmarkt?

  • Wat kunnen we concreet doen om het makkelijker en aantrekkelijker te maken voor vrijwilligers en organisaties in Wijk aan Zee om elkaar te vinden?


  1. Skatebaan in Wijk aan Zee

De Skatebaan is steeds dichter bij realisatie! Op maandag 27 september brengen we je leuk nieuws over de voortgang, en vertellen we welk stukje financiering nog binnengehaald moet worden. Een plek voor de baan wordt onderzocht. De initiatiefnemers kunnen wel wat hulp gebruiken voor het laatste stuk crowdfunding. En: hoe kunnen we zorgen dat alle Wijk aan Zeeërs weten van de komst van de skatebaan, en hoe kunnen ze mee denken?

  • Help mee bij het mogelijk maken van een skatebaan voor Wijk aan Zee!


  1. Meer activiteiten bij SV Wijk aan Zee

SV Wijk aan Zee wil naast handbal en voetbal meer sportmogelijkheden beschikbaar maken voor het dorp. Zo hebben zij nu een plan ingediend voor meer mogelijkheden, bijvoorbeeld jeu de boules, een openbaar trapveldje, een personal trainer en een padelbaan. Samen met de gemeente gaan zij onderzoeken wat er mogelijk is.

Hoe groot is de behoefte in het dorp voor deze activiteiten? En hoe kunnen we dat laten zien? Hoe kunnen we zorgen dat alle Wijk aan Zeeërs weten van de nieuwe mogelijkheden, en hoe kunnen ze mee denken?

  • Help mee met het mogelijk maken van nieuwe sportactiviteiten in Wijk aan Zee!