Hoe houden we Wijk aan Zee toekomstbestendig?

De werkgroep bestaat uit vertegenwoordigers van de Dorpsraad, de Participatieraad Beverwijk, inwoners van Wijk aan Zee en vertegenwoordigers van de gemeente. In het dorpsplan worden aanbevelingen gedaan over welzijn, zorg en sport. Wat gebeurt er met het dorpsplan? Hoe kan je mee denken en mee doen? Lees het dorpsplan door er hier onder op te klikken.

Het dorpsplan is geschreven in samenwerking met de gemeente Beverwijk, de uitvoering van het dorpsplan wordt vooral gedaan door inwoners van Wijk aan Zee en organisaties en verenigingen. De gemeente faciliteert in de uitvoering van het dorpsplan. Onder andere door het inschakelen van Annabel Aardenburg als gangmaker. Zij kan je helpen bij het organiseren van bijeenkomsten, het beantwoorden van vragen en het koppelen van bewoners aan organisaties aan elkaar koppelen. Je bereikt haar via contact , of via gangmaker@annna.nl

Dorpsplan Wijk aan Zee

Kansen voor welzijn, zorg en sport in het dorp

Hier kan je het dorpsplan inzien.

Behoeftenonderzoek Wijk aan Zee

Welzijn, zorg en sport

Het dorpsplan is gebaseerd op het behoeftenonderzoek.

Bewonersavond Space&Matter

Op 2 november waren er in de Doolhof twee bijeenkomsten met inwoners uit ons dorp. Space&Matter presenteerde de criteria voor een herontwerp van de zorgfuncties op Dorpsduinen en de Relweg. Doorgenomen werd welke mogelijkheden er in het huidige bestemmingsplan liggen waarbij tot over de “randjes” van het plan gekeken is. Uit de mogelijke ontwikkelingen heeft Space&Matter vier ontwerp scenario’s geschetst. De aanwezige zijn om hun reacties gevraagd. Een maquette maakte het mogelijk om delen van de scenario’s te bespreken en uit te wisselen. Bijgaand vinden jullie de presentatie die die avond gehouden is.

Kick-off Space&Matter

Tijdens de kick-off bijeenkomst lieten de ontwerpers van Space&Matter de volgende presentatie zien:


En dit zijn de links naar de filmpjes:

Community Land Trust
Wooncooperatie

Verslag (VIP) Dorpsbijeenkomst

Op 6 september hielden wij een bijeenkomst over het dorpsplan.

VIP Bijeenkomst inwoners Wijk aan Zee

Hier vind je het verslag van de VIP bijeenkomst die in januari 2020 in Wijk aan Zee heeft plaatsgevonden.


Agenda

Samen werken aan welzijn, zorg en sport

In de agenda vind je in de toekomst verschillende bijeenkomsten met betrekking tot het dorpsplan. Je kan ook zelf bijeenkomsten aandragen.